duminică, 30 martie 2014

8 pasi catre iertare

Iertarea este o actiune importanta care poate conduce spre pace si vindecare.Atunci cand ne eliberam de manie sau resentimente putem beneficia de o sanatate fizica mai buna. Numeroase studii arata ca iertarea scade hormonii responsabili de stres, intareste sistemul imunitar, scade tensiunea arteriala si reduce alte dureri din corp.
Adeseori drumul spre iertare e greu si necesita multa putere pentru a sparge barierele durerii provocate.



1.Primul pas pe care l-ai putea face ar fi sa constientizezi ca persoana care te-a ranit nu are suficienta iubire in suflet pentru a o exprima in exterior, de fiecare data cand cineva ne face sa ne simtim raniti ne transmite de fapt ca undeva in interiorul lui ceva nu este armonizat cu intreaga sa fiinta.  Fiecare transmitem intr-un mod sau altul ceea ce avem in interior.





2.Fa-ti o promisiune sa faci orice lucru care iti aduce o stare psihica mai buna.Toti avem  un hobby, o pasiune sau o activitate placuta care ne hraneste mintea si sufletul intr-un mod pozitiv.Stabileste o parte din timpul liber in care sa le acorzi toata atentia!







 3.Iertarea este pentru tine si nu pentru altcineva si nu presupune neaparat reconcilierea cu persoana care te-a ranit sau tolerarea actiunilor ei.Adevaratul sens al iertarii este obtinerea pacii interioare.













4.In momentul in care te simti suparat poti apela la anumite tehnici de relaxare, de exemplu exercitii de respiratie, meditatie sau mai simplu poti sa te descarci unui prieten.











5.Intreaba-te daca in fiecare actiune sau alegere a ta exista o inima care zambeste. Lasa-ti sufletul sa raspunda mai des!







6.Concentreaza-ti energia pe obiectivele pozitive indeplinite decat pe experienta care te-a durut, reluarea mentala a acesteia nu face decat sa te tina intr-un blocaj permanent.Inlocuieste gandurile negative cu cele pozitive.Mereu va exista ceva de care sa ne bucuram. Viata inseamna culoare, nu doar alb sau negru!









7.Daca simti ca esti intr-o situatie mai dificila atunci poti incerca anumite terapii alternative, de exemplu sistemul bazat pe energia vindecatoare universala Reiki sau poti apela cu incredere la niste sedinte de psihoterapie.Sunt solutii eficiente de eliminare a blocajelor emotionale acelea care ne impiedica sa iertam si sa obtinem pacea interioara.






8.De fiecare data cand cineva te raneste prin actiunile sau vorbele sale gandeste-te ca aceasta nu sunt menite sa te faca sa suferi. Egoul nostru percepe raul ca fiind suferinta insa  sufletul percepe raul ca pe o sansa de transformare a fiintei noastre in ceva mai bun decat anterior.Lasa-ti sufletul sa raspunda!Alege iertarea,compasiunea. Inima iti va zambi mai des!♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu