vineri, 4 iulie 2014

Turmericul la fel de eficace ca 14 medicamente

Turmericul, denumit popular curcuma sau sofran indian este una dintre cele mai cercetate plante existente in prezent. Proprietatile sale medicinale si componenta principala, curcumina , au fost subiectul a peste 5600 de studii biomedicale.Timp de 5 ani, proiectul de cercetare a acestei plante sacre a scos la iveala peste 600 de aplicatii preventive si terapeutice, precum si 175 de efecte fiziologice benefice distincte.
Având în vedere densitatea mare de cercetari efectuate pe acest condiment remarcabil, nu este de mirare că un număr tot mai mare de studii au ajuns la concluzia că se compară favorabil cu o varietate de medicamente conventionale:
Atorvastatina, medicament pentru reducerea colesterolului si trigliceridelor;
Corticosteroizi,medicamente folosite in tratamentul cancerului, reducerea tumorilor;
Prozac, medicament antidepresiv;
Medicamente antiinflamatorii: curcumina este o alternativa eficienta la aspirina, ibuprofen, indometacin, diclofenac, etc;
Oxaliplatina, medicament chimioterapie;
Metformina,medicament pentru diabet;
Un alt mod în care turmericul și componentele sale dezvăluie proprietățile lor terapeutice remarcabile este în cercetarea pe tipurile de cancer rezistente la consumul medicamentelor.Curcumina poate induce moartea celulelor sau poate sensibiliza liniile de celule canceroase rezistente la tratamentul conventional.
Avand in vedere folosirea turmericului ca produs alimentar si medicament intr-o gama larga de culturi timp de mii de ani, poate constitui un argument puternic pentru utilizarea lui ca adjuvant in tratarea cancerului dar si multor altor boli.Contine calciu, magneziu, cupru , fier, potasiu si zinc. Introducerea zilnica in alimentatie a unei doze regulate de turmeric ne poate ajuta sa avem o viata sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu