vineri, 4 iulie 2014

Mai mult de două treimi din cremele de protectie solara conțin substanțe chimice nocive


Este unul dintre cele mai persuasive si distructive mituri care circula astazi - daca nu utilizezi protectie solara pielea ta se va arde si vei face cancer de piele! Pe langa natura eronata a acestei afirmatii , problema este faptul ca multe produse de protectie solara disponibile pe piata sunt in mod inerent periculoase si ar putea cauza cancer de piele sau o serie de alte proleme grave de sanatate.
In Guide to Sunscreens 2014 recent lansat de Environmental Working Group (EWG), datele arată că mai mult de 66 la suta din produsele de protecție solară conțin substanțe chimice nocive, care ar putea provoca alergii,perturbări hormonale și creste risculul de formare a cancerului cand sunt utilizate pe termen lung.

Cremele de protectie solara ar putea creste nivelul de estrogen.

Una dintre cele mai importante ingrediente de protecție solară toxice identificate de EWG este oxybenzonul, un compus care absoarbe razele ultraviolete (UV) . Acest aditiv comun este asociat cu reacții fotoalergice, și este foarte ușor absorbit de piele.

"... Oxybenzonul penetreaza pielea, ajunge in sange si se comporta ca estrogen în organism", explică EWG. "Se pot declanșa reacții alergice. Datele sunt preliminare, dar studiile au gasit o legatura intre concentrații mai mari de oxybenzon și afectarea sănătății. "

Multe creme de slaba calitate contin oxibenzon,precum si alte toxine daunatoare,cum ar fi palmitatul de retinol , un derivat de vitamina A , care s-a demonstrat ca poate accelera formarea de tumori ale pielii și leziuni. Studiile arată că acest aditiv comun reacționează la soare pentru a crea radicali liberi care deteriorareaza ADN-ul.

O altă problemă cu multe produse de protecție solară este faptul că acestea blocheaza din razele UVB, care sunt cele responsabile pentru ca stimuleaza crearea de vitamina D în organism. Pe de alta parte, multe produse de protecție solară, nu pot bloca razele UVA, care sunt responsabile pentru deteriorarea pielii.
Blocarea vitaminei D poate creste riscul de cancer.

"SPF factorul de protectie solara se refera doar la protectia razelor UVB,care ard pielea", explica EWG. "El are prea puțin de-a face cu protectia impotriva razelor UVA , care pătrund adânc în piele, suprima sistemul imunitar, accelereaza îmbătrânirea pielii și poate cauza cancer de piele."Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu